Menu      

A Google keresési újdonságai

Három új lehetőséggel könnyíti a felhasználók életét a Google, melyek közül kettőt igazából már eddig is tudott, csak mobilon.
Az első és talán leghasználhatóbb és leghiányoltabb lehetőség az asztali számítógépekről indított keresések során a kép szerinti keresés. Akinek van okostelefonja, az valószínűleg már kipróbálta a Google Goggles nevű szolgáltatást, amelynek segítségével elég valamit (elsősorban épületet, tárgyat, állatot) lefotózni és a Google a kép alapján próbál meg keresési találatokkal előállni. Az images.google.com címen elérhető képkeresővel most az asztali gépen is megoldható mindez - mindegy, hogy a számítógépünkön vagy a neten találtuk a fotót.

A második és talán a mobil készülékek esetében inkább hasznos funkció a beszéd szerinti keresés lehetősége - hiszen tény, hogy mobilon kényelmesebb beszélni, mint gépelni - azonban egy asztali gépen (még ha rendelkezik is mikrofonnal) lehet, hogy gyorsabb gépelni, mint a bemondással bajlódni.

A harmadik és egyben legérdekesebb újítás az Instant Pages - az egyelőre csak a Google Chrome böngésző bétájában és fejlesztői verziójában elérhető funkció akkor aktiválódik, mikor a Google "magabiztos" a keresés eredményében és éppen ezért kvázi előre betölti a szerinte általunk keresett oldalt. Így, mikor rákattintunk a keresés első számú eredményére, nem kell várni az oldal betöltésére, hiszen a Chrome már előre betöltötte azt.

A Google keresési újdonságai

#totalstudio