Menu      

Begyorsul a Google kereső

A Google bejelentette továbbfejlesztett kereső felületét és infrastruktúráját. A néhány héten belül itthon is elérhető Google Instant még könnyebbé teszi a keresést.
Amint a felhasználó elkezdi egy keresőszó begépelését, az eredmények azonnal, automatikusan megjelennek, és az újabb betűk bevitelével egy időben dinamikusan változnak. A cég becslései szerint az Instant használata egy tipikus keresés során 2-5 másodperc időmegtakarítást jelent - ami a világszerte megspórolt időt összeadva több mint 11 óra másodpercenként! A Google Keresési Javaslatok (melynek neve mától Autocomplete) tapasztalatai alapján a keresőszavak prediktív kiegészítése 50%-kal csökkenti az egy tipikus kereséshez szükséges időt.

"Régóta tudjuk, hogy ha képesek vagyunk előrejelezni a keresőszavakat, akkor előre tudjuk jelezni a keresési eredményeket is, de számos tervezési és technikai kihívást kellett leküzdenünk, hogy ez valósággá váljon" - áll a Google hivatalos blogbejegyzésében. Ennek eredménye a Google Instant, ahol már nem szükséges befejezni a keresőszavak begépelését, vagy entert nyomni a kereséshez.

A releváns keresési eredmények dinamikusan jelennek meg és változnak a keresőszó begépelése közben, így a felhasználó gyorsan reagálhat az eredményekre, és azonnal a szükséges weblapra kattinthat. Emellett a megjósolt keresési kritériumok között navigálhat is, és az eredmények azonnal láthatóak, ahogy az egérrel lefelé halad. A cég sajtóközleménye szerint egy tipikus keresés során becsléseik szerint az Instanttal 5-7-szer annyi találati oldal jelenik meg, mint korábban.

A szolgáltatás egyelőre még csak az angol, német, francia, spanyol, olasz és orosz nyelvre állított Google fiókok esetében működik. Az újítást néhány héten belül a magyar felhasználók is élvezhetik.

SGHU

Begyorsul a Google kereső

#totalstudio