Menu      

Digitális ugrás: Így szerezhetsz milliókat vállalkozásod és weboldalad fejlesztésére

Ahhoz, hogy egy cég gyarapodni tudjon elengedhetetlen, hogy időről időre képes legyen valamilyen területen fejlődni, megújulni. Ez persze nem egyszerű, hiszen a fejlődésnek ára van, méghozzá általában elég borsos ára... Most azonban akad egy rendkívül izgalmas lehetőség, ami komoly (anyagi) segítséget nyújthat vállalkozásod digitális fejlődésének. Erről szeretnénk beszámolni.

Ez a bizonyos lehetőség egy olyan program, ami akár 50%-os támogatást is jelenthet, ha valamilyen technológiai újítást tervezel a cégedben. De mi is ez pontosan?

A program lényege

A DIMOP PLUSZ 1.2.3/A-24 és B-24 névre hallgató új hitelprogram kifejezetten a mikro-, kis- és középvállalkozások digitális átalakulását hivatott segíteni, méghozzá úgy, hogy lehetőséget biztosít arra, hogy mind alap-, mind emelt szintű digitális megoldásokat vezess be a vállalkozásodban, jelentősen növelve ezzel a hatékonyságodat és jövedelemtermelő képességedet.

Miért érdemes pályáznod?

Gondolj bele, milyen előnyökkel járna, ha a tervezett digitális fejlesztéseid költségének akár a felét vissza nem térítendő támogatásként kaphatnád meg, a fennmaradó részre pedig 0%-os kamatú hitelt vehetnél fel. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy olyan technológiai fejlesztéseket valósíthatsz meg, amelyek eddig talán elérhetetlennek tűntek számodra. 

A program egyik nagy előnye, hogy rendkívül széles körben használhatod fel a támogatást. Legyen szó weboldalkészítésről, webshop létrhozásáról, Big Data elemzésekről, ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) szoftverről, e-kereskedelmi megoldásokról, felhő szolgáltatásokról, kiberbiztonságról stb… (de kicsit lentebb írunk részletesebb listát is) - a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Sőt, olyan modern technológiák bevezetésére is pályázhatsz, mint a mesterséges intelligencia alapú megoldások, vállalatirányítási rendszerek vagy IoT (Internet of Things) alkalmazások.

A DIMOP PLUSZ 1.2.3/A-24 kapcsán támogatható tevékenységek:

  • Alapszintű felhőalapú számítástechnikai szolgáltatások bevezetése (pl. e-mail, irodai szoftveralkalmazások, pénzügyi vagy számviteli szoftverek stb.)
  • Internetes megjelenést biztosító honlapok, portálok fejlesztése, amelyek növelik a vállalkozás láthatóságát és elérhetőségét az online térben.
  • E-kereskedelem beindítása például webshopok kialakítását és a hozzájuk kapcsolódó fizetési rendszerek integrálását, vagy továbbfejlesztését szolgáló szoftverek vagy felhőszolgáltatások bevezetése
  • Automatikus feldolgozásra alkalmas e-számlázó szoftverek vagy felhőszolgáltatások bevezetése
  • Táv- és csoportmunka támogatást biztosító szoftverek vagy felhőszolgáltatások bevezetése
  • Integrált vállalatirányítási (ERP) megoldások bevezetése
  • Ügyfélkapcsolat-kezelési (CRM) megoldások bevezetése
  • IKT biztonsági megoldások bevezetése
  • Fejlett vagy közepesen fejlett felhőalapú számítástechnikai szolgáltatások bevezetése
  • Mesterséges intelligencia (MI) technológiák, szolgáltatások bevezetése
  • Nagy adathalmazokhoz kapcsolódó és egyéb adatanalitikai technológiák, szolgáltatások bevezetése

A DIMOP PLUSZ 1.2.3/B-24 kapcsán támogatható tevékenységek:

  • Fejlett vagy közepesen fejlett felhőalapú számítástechnikai szolgáltatások bevezetése
  • Mesterséges intelligencia (MI) technológiák, szolgáltatások bevezetése
  • Nagy adathalmazokhoz kapcsolódó és egyéb adatanalitikai technológiák, szolgáltatások bevezetése
  • Ipar 4.0, vállalati Internet of Things és digitális iker technológiák, szolgáltatások bevezetése

Pályázat feltételei

Részletek DIMOP PLUSZ 1.2.3/A-24 DIMOP PLUSZ 1.2.3/B-24
Hitelösszeg 3 millió Ft - 20 millió Ft között
0% kamattal, az összeg felét vissza nem térítendő támogatásként is igényelheted
20 millió Ft - 200 millió Ft között
0% kamattal
Keretösszeg 27,8 milliárd Ft, ebből ...
 - Budapest: kb. 4 milliárd Ft
 - Vidék: kb. 23 milliárd Ft
6,95 milliárd Ft, ebből ...
 - Budapest: kb. 1 milliárd Ft
 - Vidék: kb. 5,9 milliárd Ft

További fontos részletek:

  • Rugalmas futamidő: Maximum 8 év, beleértve türelmi időt is, így kényelmesen tervezheted a törlesztést.
  • Költségek: Nincsenek rejtett díjak, kivéve a harmadik feleket érintő költségeket, mint például a közjegyzői díj.

Hogyan kezdj neki?

A pályázati időszak 2024. október 31-től egészen 2027. június 30-ig tart, így van időd alaposan átgondolni a fejlesztési terveidet. Azonban a várhatóan nagy érdeklődés miatt azt javaslom, ne halogasd sokáig a döntést.

Az első lépés, hogy alaposan átgondold, milyen digitális fejlesztésekre lenne szüksége a vállalkozásodnak. Mi az, ami jelenleg nincs vagy nem működik olyan hatékonyan, ahogy szeretnéd? Milyen technológiai újítások segíthetnének abban, hogy versenyképesebb legyél a piacon? 

Például:

  • Van-e jól működő, a 2024-es elvárásoknak megfelelő weboldalad, ami ma már alapkövetelmény egy versenyképes vállalkozás fenntartásához, hiszen egy igazán jó honlap növeli a láthatóságot és segít kitűnni a "digitális zajban".
  • Van-e olyan szolgáltatásod, terméked, amelyre webáruházat építhetsz?
  • Ha már van webshopod, mefelel-e a mai fogyasztók követelményeinek (pl. gyors, felhasználóbarát, átlátható kialakítású, bankkártyával lehet-e fizetni) és a törvényi előírásoknak (pl. kötelező MPL szállítási mód feltűntetése, betétdíjkezelés)

Miután megvan az elképzelésed, érdemes részletesen áttanulmányoznod a pályázati feltételeket és követelményeket. Tudom, hogy ez nem mindig a legizgalmasabb feladat, de hidd el, megéri az időt és energiát, amit belefektetsz. Ha bármiben bizonytalan vagy, ne habozz szakértői segítséget kérni. A megfelelően előkészített pályázat kulcsfontosságú lehet a siker szempontjából.

Miért érdemes most lépned?

Ez a program valóban kivételes lehetőséget kínál minden olyan KKV számára, amely szeretne előrelépni a digitalizáció terén, de eddig nem volt rá megfelelő forrása. A technológiai fejlesztések nemcsak a napi működésed hatékonyságát növelhetik, de hosszú távon jelentős versenyelőnyt is biztosíthatnak számodra a piacon.

Tényleg kár lenne kihagyni ezt a remek lehetőséget! Ha kérdésed van a pályázattal vagy a lehetséges fejlesztési irányokkal kapcsolatban, fordulj egy pályázat író céghez bizalommal. Ezek segítenek eligazodni a lehetőségek között és megtalálni a vállalkozásod számára legmegfelelőbb digitális megoldásokat.

A technikai innováció konkrét megvalósításában pedig mi, a TotalStudio Kft. lehetünk a segítségedre - mind a tervezés, mind a fejlesztés, mind pedig a nyomon követés terén.

Kérd árajálatunkat most

Itt az ideje, hogy lépést tarts a digitális világgal és kihasználd a modern technológiák nyújtotta előnyöket. Pályázz, fejlődj, és vidd sikerre vállalkozásodat!

További részletek:

#totalstudio