Menu      

Itt a Google Browser Size

A keresőcég munkatársai egy olyan webes eszközt fejlesztettek ki, ami lehetővé teszi a honlapok eddiginél jobb megtervezését. Láthatjuk, hogy az internetezők mekkora része mennyit lát az oldalunkból.
A Google Browser Size elsősorban arra összpontosít, hogy a különböző méretű böngészőablakok a látogatók számítógépein miként jelennek majd meg. Ezáltal a honlapszerkesztők megbizonyosodhatnak arról, hogy a legfontosabb funkciók valóban jól látható helyre kerülnek-e és azokat a felhasználók azonnal észreveszik majd. Egy oldal teszteléséhez elegendő csak a címét begépelni, majd egy kezelőfelület azonnal megmutatja, hogy a különböző böngészőablakokban mi látható a portálból és azon megjelenő tartalmakból. Ezenkívül a Google Browser Size becslést is készít arra vonatkozóan, hogy mely elemeket találhatják meg a látogatók scrollozás nélkül.


A megoldás különösen azért hasznos, mert egyre többen használnak laptopokat és netbookokat vagy interneteznek a mobil készülékükkel. "A Browser Size egy rendkívül hasznos eszköz lehet, hogy felismerhetők, illetve mérsékelhetők legyenek az alapvető és tipikus oldalelrendezési hibák" - reagált a program megjelenésére egy multimédiás rendszerek fejlesztésével foglalkozó szakértő. Ugyanakkor hozzátette, hogy számos szempontot kell figyelembe venni, hiszen mindenki más betű- és ablakméreteket használ a böngészőjében, valamint eltérő motorok futnak a böngészők alatt.

"Természetesen egy weboldal esetében nagyon fontos a megjelenés. De ezután azonnal felmerülnek az információkiválasztással, az információk megjelenítésével, a struktúrával és a navigációval kapcsolatos kérdések. A lényeg az információergonómián van." Az Arthur Blume és Bruno Bowden által készített szoftver biztosan hasznos segítője lesz a honlaptervezőknek.

 

Forrás: sg

Itt a Google Browser Size

#totalstudio