Menu      

Készülőben az Internet Explorer 9

A böngészők versenyében a Microsoft - hatalmas részesedése ellenére - továbbra sem áll túlságosan jól, ám már készül az Internet Explorer soron következő verziója, amely hamarosan bemutatkozhat.
A Neowin számolt be arról, hogy a héten zajló PDC09 találkozón a szoftvercég szolgálhat némi információval a készülő böngészőt illetően. Részleteket ugyan egészen biztosan nem árulnak majd el a szoftverről, ám az nagyon valószínűnek tűnik, hogy hamarosan sort kerítenek majd egy rövidebb bemutatóra.

A hírek szerint ugyanis még a találkozó vége előtt megejtenék az első rövidebb beszámolót az új böngészőről, amely nyilván a sebességben és a biztonság szintjén egyaránt javítani hivatott - e két területen az Internet Explorer finoman szólva továbbra sem magasodik ki a mezőnyből. Maga Steven Sinofsky alelnök rántja majd le a leplet a vállalat terveiről, ő számolhat be a fontosabb célkitűzésekről és az elérendő állomásokról. Tervezik továbbá a korai változat bemutatóját (technical preview), ám erre nem biztos, hogy még a PDC vége előtt sor kerül majd.

Ezzel egy időben ugyanis olyan információk láttak napvilágot, miszerint az előzetes ismertetésére majd csak a CES2010 alatt szakítanak időt, amely alapján arra következtethetünk, hogy még hosszú idő áll előttünk a béta, valamint a végleges változat megérkezéséig. A szoftvercég ezzel egy időben a Silverlight 4 platformmal kapcsolatos elképzeléseket is ismertetné, a két szoftver pedig közösen valósítaná meg azon víziójukat, amelyben az adatok és a különböző szolgáltatások mindenféle nehézség nélkül lesznek elérhetők a személyi számítógépeken, telefonokon és televíziókészülékeken, az ezen platformok közötti kommunikáció pedig egyszerű és gyors lesz.

Kíváncsian várjuk, egésze pontosan mivel is váltaná meg a világot a Microsoft a böngészők terén.

Készülőben az Internet Explorer 9

#totalstudio