Menu      

Multimédiás fejlesztés a Facebookon

Amerikai lapok arról számoltak be, hogy a közösségi portál néhány napon belül bejelentheti a legújabb szolgáltatását, amit a Huluval és európai partnerekkel együtt fejlesztett ki.
A Facebook új szolgáltatása lehetővé teszi majd, hogy a felhasználók egymás között ingyen csereberélhessenek zeneszámokat, televíziós sorozatokat és filmeket. A New York Post és a The New York Times értesülései szerint a közösségi oldal a Hulu nevű amerikai online videoszolgáltatással működik együtt. Az ügyben a héten rendezendő F8 fejlesztői konferencián várható a konkrét bejelentés és a közösségi portál egy új multimédiás platformot akar majd bemutatni.

"Amennyiben mindez a tervek szerint valósul meg, úgy ez lenne az együttműködés paradicsoma" - nyilatkozta nem véletlenül az egyik szakértő. Bennfentesek azt közölték, hogy a Facebook már számos médiacéggel együttműködési megállapodást kötött. E szerződések alapján a közösségi oldal regisztrált tagjai a profiljukban megmutathatnák, hogy éppen melyik filmet nézik meg, vagy melyik zeneszámot hallgatják. Az ismerőseik megtudhatnák azt is, hogy milyen televíziós sorozatok és műsorok érdeklik őket. Ráadásul az ismerőseiknek - akár widgetek vagy tabok segítségével - továbbíthatnák is az adott mű linkjét, így az alkotásokat mások is meghallgathatnák vagy megnézhetnék.

Az új szolgáltatás kifejlesztésében a Facebookon és a Hulun kívül körülbelül tíz vállalkozás vett részt, köztük van a Spotify, a Rhapsody, az Rdio, a SoundCloud, a MOG, a Vevo és a Deezer is. Ugyanakkor egyelőre egyik cég sem akarta megerősíteni, igaz, nem is cáfolta, hogy valóban létezne ilyen projekt. Yvo Shaap webes fejlesztő azonban a felsorolt vállalatok HTML-kódjaiban olyan hivatkozásokat talált, amelyek megerősítik az együttműködés tényét.

Multimédiás fejlesztés a Facebookon

#totalstudio