Menu      

Optimalizálj hatékonyabban: a Google Search Console új ajánlásai

Hatékony és célzott segítség a keresőoptimalizáláshoz, jobb keresési élmény - ezt ígéri a Google újítása! Mi ez pontosan és mit érdemes tudni róla? Mondom is!

A Google nemrég bejelentette egy új funkciót, a Search Console ajánlások (Recommendations) bevezetését. Ez a változás abban segít, hogy a weboldal-tulajdonosok javítani tudják a jelenlétüket a Google Keresésben, a személyre szabott optimalizálási javaslatoknak hála.

Az ajánlások működése

Az új funkció a Google Keresés különböző rendszereiből gyűjt információkat. Ezek közé tartozik az indexelés (indexing), a feltérképezés (crawling) és a keresési forgalom (search traffic) elemzése. Bár ezek az adatok eddig is elérhetőek voltak a Search Console-ban, most közvetlenül ajánlások formájában jelennek meg, megkönnyítve ezzel a weboldal-tulajdonosok dolgát.

Az ajánlások segítenek priorizálni a keresőoptimalizálási (SEO) feladatokat. Például javasolhatják:

  • Strukturált adatok (structured data) használatát
  • Oldaltérkép (sitemap) hozzáadását
  • Népszerű keresések és oldalak elemzését

Ez a funkció különösen hasznos lehet kisebb webhelyek számára, mivel segít a problémák gyorsabb azonosításában és javításában. Fontos megjegyezni, hogy az ajánlásokat rendszeresen frissítik, így idővel változhatnak vagy akár el is tűnhetnek.

Google Search Console új funkció - ajánlások

Bevezetés és jövőbeli tervek

Az új funkció jelenleg kísérleti fázisban van, így nem minden webhely kap még ajánlásokat. A Google fokozatosan vezeti be a szolgáltatást a következő hónapokban. Érdemes tudni, hogy még a teljes bevezetés után sem fog minden webhely ajánlást kapni - csak akkor jelennek meg javaslatok, ha a Google úgy látja, van lehetőség az adott oldal optimalizálására.

A Google csapata folyamatosan dolgozik az ajánlások finomításán és bővítésén. Nagyon fontosnak tartják a felhasználói visszajelzéseket, hiszen ezek segítségével tudják tovább fejleszteni eszközeiket és funkcióikat. Ha bármely weboldal-tulajdonosnak kérdése vagy észrevétele van az új funkcióval kapcsolatban, több csatornán keresztül is felvehető a kapcsolatot a Google-lal:

  • Google Search Central közösség
  • X (korábban Twitter)
  • LinkedIn

Véleményem szerint ez az új funkció jelentős előrelépés a Google részéről. Úgy látom, hogy ezzel az eszközzel a weboldal-tulajdonosok hatékonyabb és célzottabb segítséget kaphatnak a keresőoptimalizáláshoz, ami hosszú távon mindannyiunk számára előnyös lehet a jobb keresési élmény szempontjából.

#totalstudio