Menu      

Hogyan embedeljünk flash-t helyesen

Egy igen érdekes kérdést boncolgatunk most, hiszen a flash embedelés még mindig sokak számára amolyan soha meg nem tanulható trükközésnek számit, pedig nem az. A webes szabványok előrehaladtával manapság már nincsenek oldalakat elfoglaló embed kódok, alig 6 sorral lerendezhetjük úgy, hogy mind Inernet Explorer-ben mind pedig Firefoxban megjelenik, sőt még valid is lesz a beágyazás.
A módszer valóban nagyon egyszerű. Minta példánkban egy sima egyszerű mezei banner beágyazását mutatjuk be. Ez az amire általában a fejlesztők 90%-ának szüksége van. Kódunk alapvetően két részből áll lévén az IE és a Firefox nem egészen ugyanazt az embedelési technikát alkalmazza még mindig. Az első egy soros rész azokra a böngészőkre vonatkozik, amik nem Microsoft termékek mindössze a flash elérési útjára és méretére van szükség és máris kész.

A második rész az Internet Explorerek miatt szükséges. Itt láthatóan kicsivel töb dolgot meg kell adni, noha korántsem annyit mint régen. A beágyazási kód így fest:


Ha jól megnézzük tehát nincs szükség már embed és extra param tagokra, hogy működjön egy flash. Persze ettől függetlenül, ha szeretnénk, hogy a banner a háttérben maradjon előugró diveknél, vagy szeretnénk bármi változót átküldeni neki használhatjuk a param tagokat de alapból ha hiszitek ha nem csak erre van szükség:







Hogyan embedeljünk flash-t helyesen

#totalstudio