Menu      

Megérkezett a jQuery 1.4.3

Hosszú ideje nem jelentkezett már a jQuery fejlesztő csapata új verzióval, de most megtört a jég itt az 1.4.3-as változat, ami szokás szerint szebb okosabb és gyorsabb lett.
A világ vezető javascript library-ja, tehát új verzióba lépett, amely ugyan nem hozott nagyon sok változást mégis egy-két dogloról érdemes beszámolni. Alapvetően maga a jquery mag nem változott sokat csak gyorsabb lett méghozzá 20%-al az első tesztek alapján. Ez a gyorsulás mondhatjuk, hogy szép, és oka főként számos modul átírásában, illetve kivételében keresendő.

A core általános fejlesztései között megtalálható a modularitás tovább csiszolgatása, illetve a JSLint megújítása.

Gyakorlatilag az egész CSS modult újraírták a készítők így egyéni CSS pluginokat készíthetünk és akár animálhatunk is a .css() és a .animate() függvényekkel. Ezzel minden böngészőben animálhatunk vagy forgathatunk például így:

$('#myDiv').css('rotate', 90);
$('#myDiv').animate({rotate: 180});

Az újítások között megtalálható a HTML5 Data kezelése, illetve a JavasCript objektumok megváltoztatása is. A setData és a getData helyett ezentúl a changeData függvényt tudjuk alkalmazni, amely gyakorlatilag a kettő kombinációja. Számos függvényt köztük a .closest(), .filter, .find(), begyorsították.


Új függvények:

.fx.interval()
.type()
.isWindow()

Bővebb információkat a jQuery új verziójáról a lenti linken találhattok, illetve letölthetitek szintén a linkek között található hivatkozásról.

Megérkezett a jQuery 1.4.3

#totalstudio