Menu      

Hibakeresés Internet Explorer alatt

Biztosan sokszor előfordult már Veled is, hogy valami szépen működött Firefox alatt, de Internet Explorer alatt az istennek sem akart menni. Bármiről is legyen szó, CSS vagy Javascript, vagy egyszerűen csak a HTML markup-ról. Ha ismered a Firebug-ot és szeretnél valami hasonlót, akkor olvass tovább.
Szerintem a Firebug egy nagyszerű eszköz, de Firefox alá írták. Olyan sokszor kellett volna egy hasonló eszköz Internet Explorerhez is, hiszen tudjuk, hogy Internet Explorer alatt CSS-t vagy Javascriptet javítani, hibakeresni egyenlő az érzéstelenítés nélküli foghúzással.

Szóval fájdalmas. Emiatt álljon itt egy lista azokról az eszközökről, amik megkönnyíthetik a hibakeresést Internet Explorer alatt:

IE Developer Toolbar

DOM fában lehet vele böngészni, módosítani egyaránt HTML kódot és CSS-t is. Ezen kívül az egyes elemek körvonalának megjelenítésére, a gyorsítótárazás ürítésére, működésének módosítására, script-ek és css tiltására, valamint HTML, CSS, Feed és linkek érvényesítésére ad lehetőséget.

DebugBar

Segítségével a következő hasznos lehetőségeket kapjuk: DOM böngészés, HTTP forgalom naplózása (kérés, válasz fejléce és tartalma), Javascript függvények és változók böngészése, HTML kód érvényesítése. A program csak saját használatra ingyenes, minden más esetben meg kell vásárolni a licenszet, amely 59€-tól kapható.

Nikhil's Web Development Helper

Használatával egyszerűen tudjuk a hibákat keresni, ha Javascriptet illetve AJAX hívásokat használunk. Jelentősebb lehetőségei: DOM böngészés, JavaScript Debuggolás, HTTP és HTTPS loggolás, JS osztályok böngészése, külön ablak, javascript írására és futtatására az oldalon, ASP.NET specifikus funkciók.

Hibakeresés Internet Explorer alatt

#totalstudio