Menu      

Chrome beépített flash kikapcsolása

Az utóbbi időben igen sok panasz érkezik a Google Chrome Flash fájl-böngésző gombok működésére. Történetesen a flash alapú feltöltés gombra gombra kattintva, az nem nyitja fel az operációs rendszer fájlböngésző ablakát. A probléma a Flash plugin lemaradásával van, most megmutatjuk, hogyan lehet átváltani másik Flash plugin-re a böngészőnkben.
Alapvetően a probléma többször is előjöhet, hiszen a Chrome-ban található Flash már nem az Adobe Flash terméke, hanem egy másik Shockwave-s változat, amely a PepperFlash névre hallgat. Természetesen a core ugyanaz, azonban a frissítés sajnos valamivel lassabban jön és ennek következtében előfordulhat, hogy bizonyos dolgok nem működnek jól. Jelen pillanatban pontosan ez történik a FLash alapú feltöltő gombokkal, amik normál esetben egy fájl böngésző ablakot kéne nyissanak de nem teszik. A probléma oka a rossz flash verzió. Jelenleg a Chrome a Shockwave Flash 11.4 r31 -et használja azonban az Adobe oldaláról már letölthető a Shockwave Flash 11.4 r402. Ezt használva a gondok is eltűnnek. Lássuk, tehát miként is iktathatjuk ki a Chrome belső flash lejátszóját.
  1. Adobe Flash Player letöltése. Klikk ide. Válasszuk ki az operációs rendszert a verziónál pedig a Flash Player for Other browser opciót
  2. Indítsuk el a Google Chrome-ot
  3. A címsorba írjuk be: chrome://plugins
  4. A jobb felső sarokban kattintsunk a + Részletek gombra
  5. A listában pepflashplayer.dll alatti sorban található Kikapcsolás gombra kattintsunk (Alatta ott kell legyen az Adobe Flash lejátszója is, az legyen bekapcsolva)
  6. Indítsuk újra a Google Crome-ot és teszteljünk, például a Youtube-on.


Ezen egyszerű lépések után a böngészőnk a külső flash lejátszót fogja használni, ami valamivel jobban fel van készítve és kompatibilisebb is számos alkalmazással.
Figyelem. A chrome frissítésekor a belső flash lejátszó visszakapcsolódik, ha problémát észlelünk járjunk el ismét az előbb említett módon.

UPDATE: A Chrome 23-ban már kijavították a flash hibáját
Chrome beépített flash kikapcsolása

#totalstudio