Menu      

ChromeCacheView, a cache böngésző

Nemrég futottunk bele egy olyan problémába, hogy az egyik ügyfél letörölte véletlenül a statikus oldalának CSS állományát a szerveréről, megoldás kellett a legutóbbi állomány visszaszerzésére, azonban mivel Google Chrome-ról volt szó így ez komoly fejtörést okozott, hiszen a böngésző egyetlen kódolt fájlban helyez el minden adatot és tárolt tartalmat. A megoldás ChromeCacheView volt.
Ez a harmadik fél által készített ingyenes program lehetővé teszi, hogy a Google Chrome tároló fájlját megnyissa és böngészhetővé tegye. Azonnal még így sem tudunk a fájlokhoz hozzáférni, viszont lehetőségünk nyílik a kiválasztott állományok elmásolására egy másik mappába és így azok onnét már olvashatóak is lesznek.

A konkrét esetben ez azért jelentett megoldást, mert a Chrome az utolsó tárolt változatát megtartja a fájloknak tehát, ha azóta nem néztünk meg egy oldalt, akkor a legutolsó mentés megvan ebben a központi tárolóban.



A ChromeCacheView ronda de jól működik


A program használata pofon egyszerű, a telepítés után, ha nem ismeri fel hol van a Google Chrome böngésző, akkor megadhatjuk neki majd egy rövid gondolkodás után máris indulhat a tárolt tartalmak felkutatása. A program ingyenesen beszerezhető az alábbi linken.
ChromeCacheView, a cache böngésző

#totalstudio