Menu      

Másolás TC-vel Windows 7 alatt

A Windows 7 bizony jó operációs rendszernek sikeredett, de mint ahogy az lenni szokott azért apró hibák itt is vannak, amikről persze nem mindig maga a Microsoft tehet. Az egyik ilyen probléma a másolás Total Commanderben

A Total Commander a legismertebb és legszélesebb körben alkalmazott Windowsos intéző, amelyben sokkal egyszerűbben másolgathatunk, böngészhetünk a gépünkön főleg, ha a régi időkben hozzászoktunk az ilyesfajta programokhoz. Az eredetileg Windows Commander néven futott program pont, hogy a Microsoft miatt volt kénytelen nevet váltani, de persze ez egy csöppet sem akadályozta meg abban, hogy a világ elsőszámú ilyen jellegű programja legyen.

A Windows Vista olyan komoly problémákkal küzdött fájlmásolások terén amilyennel azelőtt egyetlen Windows sem. Egyszerűen lehetetlenség volt normális gyorsasággal mozgatni fájljainkat a Windows belső intézőjében, és itt segítséget nyujott a Total Commander, ami bár azért nem olyan sokkal, de meggyorsította ezt a folyamatot.

 

Eljött a Windows 7 és a kocka egy hatalmasat fordult. Az új generációs operációs rendszer már képes a fájlokat félelmetes gyorsasággal másolgatni gépünkön, de sokan mégis szídják. És hogy miért? Javarészt azért mert a legtöbben Total Commandert használnak a másoláshoz és bár a programnak kijött a Windows 7 kompatibilis 7.5a verziója mégis egy hatalmas bug található benne. Ez a hiba, hogy nem lehet normális sebességgel fájlműveleteket végezni! Bizony ami TC-ben fél óra másolás azt a Windows saját intézője 6-7 perc alatt elvégzi maximum!

 

A hibán már dolgoznak a TC fejlesztői, hiszen ahogy a neve is mutatja még csak kezdeti stádiumban van az új verzió, és a leg szembetűnőbb változás benne az volt, hogy a taskbar-on a Windows 7 másoláshoz hasonlóan kicsi zöld kitöltés jelzi, hogy hol tart a másolásunk így nem kell felnyitni a TC ablakot, hogy lássuk az állapotot. Persze ez a tipikusan felesleges dolog addig amíg nem lehet normál sebességgel másolni a programmal.

 

Összességében tehát, amíg nem lesz javítás másolj Windows-ban és a TC-t használd másra (FTP stb)


Másolás TC-vel Windows 7 alatt

#totalstudio